Nuts let stegepande

#1| 1

Pokernet ved alt!

 

Skal have udskiftet en stegepande, og da fruen ikke kan lide tunge pander er det ikke støbejern vi skal ud i til denne her, selvom de helt sikkert kan noget 

 

Jeg er træt af teflon belægninger som ikke tåler metal redskaber, bliver slidt af i løbet af nogle år, og belaster miljøet med fluorstoffer.

 

Så hvad er nuts?

Keramisk belægning?

De her "Onyx", "Hexclad", etc med mønster i belægningen?

Noget tredje?

30-09-2023 23:18 #2| 0

Onyx er noget lort.... Har haft både en gryde og en pande. Det ser smart ud men fungerer ikke i praksis... Har også prøvet rustfri stålpander uden helt. Vi er vendt tilbage til de billige jamie Oliver pander.... 

01-10-2023 00:46 #3| 0

Jeg har en af Caspar Szobzyks hexclad stegepander. 

 

Det er uden tvivl den bedste stegepande ever. Jeg overvejer seriøst at smide 3k efter hele serien med gryder, pander, wok, kasserolle og låg. 

01-10-2023 06:58 #4| 11
Administrator
tuznelda skrev:

Jeg har en af Caspar Szobzyks hexclad stegepander. 

 

Det er uden tvivl den bedste stegepande ever. Jeg overvejer seriøst at smide 3k efter hele serien med gryder, pander, wok, kasserolle og låg. 

 

 Jeg overvejer saiøst et 24 timers ban


du ved bedre ❤️

01-10-2023 09:12 #5| 2
Bridgeking skrev:

 

 Jeg overvejer saiøst et 24 timers ban


du ved bedre ❤️

 

 Sorry, jeg var gået i seng med kagekoma.  

Den Store Bagedyst på flowTV og for meget hjemmebag i en Wegowy-mave var et saiøst dårligt mix. 

01-10-2023 09:21 #6| 0
Administrator
tuznelda skrev:

 

 Sorry, jeg var gået i seng med kagekoma.  

Den Store Bagedyst på flowTV og for meget hjemmebag i en Wegowy-mave var et saiøst dårligt mix. 

 

 Tilgivet 😀

01-10-2023 09:59 #7| 0
OP
Lilbabs skrev:

Onyx er noget lort.... Har haft både en gryde og en pande. Det ser smart ud men fungerer ikke i praksis... Har også prøvet rustfri stålpander uden helt. Vi er vendt tilbage til de billige jamie Oliver pander.... 

 

 Havde håbet at kunne finde noget bedre end den Jamie Oliver pande som er slidt op, men måske det ikke virker 🤔.

 

Var det Onyx med teflon eller keramisk belægning i non stick felterne?

01-10-2023 10:00 #8| 0
OP
tuznelda skrev:

Jeg har en af Caspar Szobzyks hexclad stegepander. 

 

Det er uden tvivl den bedste stegepande ever. Jeg overvejer seriøst at smide 3k efter hele serien med gryder, pander, wok, kasserolle og låg. 

 

 Måske det er sådan en vi skal teste så 🙂

01-10-2023 10:06 #9| 0

Jeg troede faktisk Onyx og Sobzcyk’s var “den samme” pande? Ihvertfald samme type?


01-10-2023 10:11 #10| 1

Det er ikke det svar du vil ha’, men de Buyer’s pladejernspander er nuts (og tunge).

- efter jeg skiftede bruger jeg ikke andet, og kommer aldrig til at bruge pander med giftig belægning igen!



Køb de Buyer pander og et sæt håndvægte til konen. Så får du nogle pander du kan bruge resten af livet og en kone med store flotte overarme ;-)

01-10-2023 10:15 #11| 0
Micebulldogs skrev:

Jeg troede faktisk Onyx og Sobzcyk’s var “den samme” pande? Ihvertfald samme type?

 

 

 På billeder ser det sådan ud.

 

Jeg har ikke prøvet Onyx, men jeg bruger lystigt metalredskaber Scobzyks hexclad pande, smider den i opvaskemaskinen dagligt, og den fungerer bare!

01-10-2023 11:47 #12| 0
Mads Møller skrev:

Det er ikke det svar du vil ha’, men de Buyer’s pladejernspander er nuts (og tunge).

- efter jeg skiftede bruger jeg ikke andet, og kommer aldrig til at bruge pander med giftig belægning igen!



Køb de Buyer pander og et sæt håndvægte til konen. Så får du nogle pander du kan bruge resten af livet og en kone med store flotte overarme ;-)

 

 

Hvilken er det helt bestemt du skriver om?

https://www.kitchenone.dk/pander/?type=stegepande&m%C3%A6rke=de-buyer


Jeg kan se de har disse betegnelser:
Lyonnaise Carbone Plus
Lyonnaise Mineral B
Choc Resto nonstik
Prima Matera
Affinity

Hvilken er det du henvisert til? :-)
01-10-2023 13:14 #13| 0

Lyonnaise Mineral B er en virkelig fantastisk pande

01-10-2023 13:16 #14| 0

https://www.gastrotools.dk/collections/stegepande-carbonstal jeg selv overvejer at købe denne her nylanceret pande på Gastrotools, synes generelt de leverer produkter af høj kvalitet.

01-10-2023 17:35 #15| 1

Vi bruger Onyx pander (og knive) og vi er fint tilfreds. Det er lækkert ikke at skulle være bange for metal og her skal alt som ikke er elektrisk kunne gå i opvaskeren.

Men vi er også bare almindelige mennesker som laver almindelig mad uden de store krav.

De kan dog ikke ligefrem siges at være nonstick.

 

Dog kom jeg til at bestille med aftagelig håndtag hvilket absolut ikke kan anbefales selvom det er fedt at det ikke fylder i skabet.

 

01-10-2023 19:47 #16| 0

https://kvalitetskoekkenet.dk/collections/stegepander/products/stegepande-med-aftageligt-handtag


Den her pande er seriøst for vild! Vi har haft vores i knap 2 år og den er helt outstanding! Super høj varme og rengøringen er en leg uanset hvad du laver.

and you're welcome ;-)
01-10-2023 19:56 #17| 0
skaarup skrev:

 

 

Hvilken er det helt bestemt du skriver om?

https://www.kitchenone.dk/pander/?type=stegepande&m%C3%A6rke=de-buyer


Jeg kan se de har disse betegnelser:
Lyonnaise Carbone Plus
Lyonnaise Mineral B
Choc Resto nonstik
Prima Matera
Affinity

Hvilken er det du henvisert til? :-)

 

 Lyonnaise Carbone Plus og Lyonnaise Mineral B er fremragende pander. De andre 3 kender jeg ikke

01-10-2023 20:59 #18| 0

Synes de danske Scanpan CTX er mega gode. Har en 20, en 28’er og en 32 sauter - det dur.

02-10-2023 06:12 #19| 0

Lyonnaise Carbone Plus og Lyonnaise Mineral B har selv disse 2 og de var super i starten nu er de lige som de andre, trælse :(

02-10-2023 09:07 #20| 0
lilleper skrev:

Lyonnaise Carbone Plus og Lyonnaise Mineral B har selv disse 2 og de var super i starten nu er de lige som de andre, trælse :(

 

 Har du vedligeholdt dem som anbefalet?

02-10-2023 09:28 #21| 1

American test kitchen går altid super videnskabligt til værks når det kommer til madlavning, og deres Hexclad review er mildest talt ikke god: 

 

De Buyer virker til at være nuts når det kommer til carbon stål-pander, er der nogen der har gode bud på rustfrit stål pander? Helst med aluminiumskerne?

02-10-2023 09:28 #22| 0
OP
Bjorn191 skrev:

Vi bruger Onyx pander (og knive) og vi er fint tilfreds. Det er lækkert ikke at skulle være bange for metal og her skal alt som ikke er elektrisk kunne gå i opvaskeren.

Men vi er også bare almindelige mennesker som laver almindelig mad uden de store krav.

De kan dog ikke ligefrem siges at være nonstick.

 

Dog kom jeg til at bestille med aftagelig håndtag hvilket absolut ikke kan anbefales selvom det er fedt at det ikke fylder i skabet.

 

 

Hm, hvis ikke det slipper let ved jeg ikke hvor optimalt det er.

 

 Er der med teflon eller keramik?


02-10-2023 09:32 #23| 0
OP
Eskeman skrev:

https://kvalitetskoekkenet.dk/collections/stegepander/products/stegepande-med-aftageligt-handtag


Den her pande er seriøst for vild! Vi har haft vores i knap 2 år og den er helt outstanding! Super høj varme og rengøringen er en leg uanset hvad du laver.

and you're welcome ;-)

 

 Det lyder som er ret god contender til en slip let pande, hvis kokkelandshold bruger den som der står. Dog nogle lidt wtf billeder de sælger den på, en pande med citron og blåbær i?

 

 

 

Redigeret af drhoho d. 02-10-2023 09:33
02-10-2023 09:55 #24| 0
lilleper skrev:

Lyonnaise Carbone Plus og Lyonnaise Mineral B har selv disse 2 og de var super i starten nu er de lige som de andre, trælse :(

 

 Hvorfor synes du de er trælse? Altså de er jo uopslidelige?!

 

... Eneste minus er jeg finde er at man skal lære ens kone/famile at når man bruger induktion så skal man ikke bare knalde varmen op på max fra starten da panderne så kan slå sig. 

04-10-2023 06:18 #25| 0
Mads Møller skrev:

 

 Hvorfor synes du de er trælse? Altså de er jo uopslidelige?!

 

... Eneste minus er jeg finde er at man skal lære ens kone/famile at når man bruger induktion så skal man ikke bare knalde varmen op på max fra starten da panderne så kan slå sig. 

  Fordi alt brænder fast på dem. 


Har du vedligeholdt dem som anbefalet?

Jeg rengør dem i vand og engang imellem smider jeg lidt vand plus grovsalt på dem og lader det "stege" lidt og tørre dem ind i en smule madolie bagefter.

 

Altså jeg kan huske tilbage i tiden til min bedstemor og mormor (i 70-80erne) de havde stegepander der bare kunne alt aldrig problemer :D ærgerligt at jeg ikke arvede dem.... og de blev dælme ikke pusset og nusset de pander...

04-10-2023 09:37 #26| 0

Efter at have forsøgt mange forskellige, og også ret dyre, pander har vi valgt at gå i den anden grøft.

 

Vi har de sidste år brugt disse pander, som kan købes i fx Bilka:

https://vidcomhome.dk/shop/keramisk-stegepande-24-233p.html?CookieConsentChanged=1

 

En pande på 30 cm. koster 299 og til vores brug holder panden i ca. 2 år, inden vi skifter den.

 

Panden er en god allround pande og holdbarheden synes jeg er ok i forhold til prisen, nu når man ikke gider en pande der kræver alt mulige forholdsregler og efterbehandling, for at holde. Vi har induktion, starter altid på højeste blus, indtil fedtstof er smeltet/varmet op og skruer så en smule ned herefter.

 

Mange pander kan ikke klare at køre på højeste blus med fx olie, da temperaturen bliver alt for høj. Hvis man vil kunne dette, skal man have en rustfri stålpande eller en støbejernspande.

 


04-10-2023 12:13 #27| 0
OP

Efter at have vurderet de forskellige indlæg, så tror jeg at vi ender med en ny teflon pande af en slags.

 

Selvom der er er nogle som har gode erfaringer med Hexclad og Onyx, så skuffer det lidt at høre at de hverken holder evigt eller slipper let i samme grad som billigere teflon pander. Det er egentligt ikke metalredskaber jeg savner at kunne bruge, det er mere en skuresvamp til rengøring - og det må man stadig ikke.

 

Så er spørgsmålet om vi ender med en ny Jamie Oliver, den tyske model som der er linket til i tråden, eller muligvis en Fiskars som matcher en pande vi har i en anden størrelse.

Redigeret af drhoho d. 04-10-2023 13:15
10-10-2023 22:26 #28| 0
OP

Gastroguss panden er ankommet.

 

Håber at den er slip-let, for let er den ikke.

Lidt hurtig google siger at den er tungere end tilsvarende De Buyer pander som folk anbefaler.

 

Nu var det ikke kun pga vægten den ikke blev en jernpande, men troede alligevel at den ville være lettere.

Redigeret af drhoho d. 10-10-2023 22:35
14-10-2023 19:53 #29| 0

Jeg bruger De Buyer til stegning af bøffer og tilbehør såsom svampe og gulerødder. Dens varmefordeling og karameliseringsevne er eminent til prisen.

Som all round pande bruger jeg en Greenpan Barcelona som er let og nem at rengøre

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar