Kan du sørge for at jeg får bernaise?

#1| 0

Sagen er den at jeg har fødselsdag i morgen. Denne skal fejres hos svigerforældrene, som bor et pænt stykke væk. De vil gerne have jeg laver mad, og har derfor købt en del ind til dette. Grunden lidt fejlkommunikation, er der blevet indkøbt en grydesteg af okse tykkam.

Dette er et lille problem, da jeg MEGET gerne vil have hjemmelavet bernaise i morgen, og umiddelbart kan jeg ikke se en grydestegt steg passe særligt godt hertil.

Det er her I kommer ind billedet. En af jer der har en killer opskrift/et godt forslag, der kan løse mit problem? :)

17-04-2014 21:13 #2| 1

Er grydesteg ikke glimrende til 24timers bøf? Ikke sikker, men virker oplagt, hertil går bearnaise da fint.

eller som klaphat, hvorfor gøre det sværere end det er :)

Redigeret af grovfil d. 17-04-2014 21:18
17-04-2014 21:15 #3| 0

Har de en kødhakker?

Hakkedrenge og bearnaise er vejen frem

17-04-2014 21:24 #4| 0

Tykkam er det vildeste stykke kød til hakkebøffer - sindssygt meget velsmag (medmindre det er sådan en satan hvor alt fedtmarmorering er pillet ud).

Ellers lav en nærmest tør braisering hvor du bruner stegen af aftenen forinden, kommer den i et fad med lidt rødvin og urter, dækker den med alufolie og stiller den i ovnen ved cirka 65 grader natten over. Så burde du stadig kunne dele den i nogenlunde reelle stykker som du bare vender i rødvinsstegeskyen og på tallerkenen maskerer med al den bearnaise dit hjerte begærer :)

17-04-2014 21:31 #5| 1

24 timer i sous vide og så er den klar til bøffer, ellers som henrik

17-04-2014 21:47 #6| 0
OP

Har lige tjekket med dem. Ingen kødhakker :/

Vil det være et helt skidt resultat at smide den på roterende grillspyd over weberen i en 2-2,5 times tid?

Edit: Stegetid forlænget betragteligt.

Redigeret af xitaah d. 17-04-2014 21:53
17-04-2014 21:53 #7| 0

Der er for meget bindevæv i tykkam til at det bliver mørt på så kort tid, desværre.

17-04-2014 21:54 #8| 0
OP

Og med den opdaterede stegetid? :)

17-04-2014 21:54 #9| 0

Hov, så ikke edit. Jeg ville være bange for at den bliver tør med udelukkende tør varme, derfor jeg ville foretrække en "tør" braisering. Men har ikke erfaring med at grille den slags.

17-04-2014 21:56 #10| 0

Hvis du braiserer i ovnen kan du også gøre det kortere tid ved højere varme. 2½ time ved 150 grader er formentlig ikke helt ved siden af, selvom det selvfølgelig afhænger af størrelsen på stegen.

17-04-2014 21:58 #11| 0
OP

Altså mine bedste bud selv (din tør braisering er bestemt med i overvejelserne!)er:

- Skære det ud til bøffer - Bliver det overhovedet godt?
- Langtidsstege den (2-6 timer, alt efter behov) - måske det er bedre?
- Og den kedelige: grydesteg/stegeso - Men så passer bernaise bare ikke skide godt ind imo.

Der er to stege af 1450g (har jeg lige hørt i øresneglen).

17-04-2014 22:01 #12| 0

Fantastisk dag at have fødselsdag på :)

17-04-2014 22:03 #13| 0

Hvis du skærer dem ud til bøffer, så bliver de ikke møre (med mindre du sous vide'r dem først) - desværre. Du kan godt skære dem ud i bøfstørrelse og braisere dem a la osso buco (brune af, dække med 1/3 vin og 2/3 bouillon og løg+hvidløg+urter og braisere i 1½-2 timer), og så tage dem op, duppe dem fra braiserelagen og servere dem med bearnaise - så får du ikke sensationen af rødt kød, men det bliver mørt og velsmagende og fint med bearnaise. Det eneste er selvfølgelig at du skal behandle dem varsomt når du tager dem op, så de ikke falder fra hinanden.

Langtidsstegning vil helt sikkert gøre kødet mørt, men jeg ville personligt være bange for at det også bliver tørt (der sker en overraskende stor fordampning af væde fra stegen ved ren ovnstegning, er min erfaring) - der er simpelthen ikke fedt og bindevæv nok (som i fx svinenakkefilet/pulled pork) til at kompensere for at kødet er overtilberedt. På den måde er tykkammen et lidt besværligt stykke kød at have med at gøre :)

Grydesteg/stegeso bliver helt sikkert lækkert, men er enig i at det vil være lidt aparte med bearnaise til.

17-04-2014 22:53 #14| 0
OP

Meh. Tror måske bare jeg skal droppe bernaisen, og lave en god rødvinssauce i stedet. Er i hvert fald lettere :/

17-04-2014 23:13 #15| 0

Ellers kan man jo altid servere kødet med rødvinsglace og grønt på tallerkenen og så fritter + bearnaise on the side. Det går man aldrig helt galt i byen med.

17-04-2014 23:24 #16| 5

Alt dur med bearnaise

17-04-2014 23:49 #17| 3
Moderator

Nope... Jeg har dårlige erfaringer med othellolagkage og bearnaise...

18-04-2014 01:08 #18| 1

Jeg synes othellolagkage og bearnaise er lækkert

18-04-2014 09:01 #19| 0

Hvad med at få fat i noget nyt kød der passer til din bearnaise og så gemme stegene til en anden god gang. Det må da være muligt på trods af at det er Påske.

18-04-2014 09:34 #20| 0

Skaf noget andet kød

18-04-2014 09:42 #21| 0
OP
XSUPERBULLX skrev:
Hvad med at få fat i noget nyt kød der passer til din bearnaise og så gemme stegene til en anden god gang. Det må da være muligt på trods af at det er Påske.


Jeg ville virkelig gerne. Men synes bare ikke det vil være så pænt over for svigerforældrene. Derudover er de bosat i det "ægte udkantsdanmark", også kaldet Ærø, og der har alt faktisk lukket i dag :(
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar