Hjemmelavet pizza - Hva skal der på?

#1| 0

Yello,

Er blevet lidt forelsket i at lave pizzadej fra bunden, men hvad skal der på?

Kom frisk med jeres bud på en god hjemmelavet pizza.
Holder meget af enkle pizzaer som feks, parma+gorgonzola eller kartoffel,pesto,mozzarella.

Olley,

09-07-2015 17:15 #2| 0

tomatsovs/pizzasovs

09-07-2015 17:21 #3| 0
OP

Obv!

09-07-2015 17:22 #4| 0

Løg, skinke og chili.. Evt. også champignon!!

09-07-2015 17:25 #5| 0

Soltørret tomater og oliven

09-07-2015 17:27 #6| 6

Herhjemme kører jeg altid konceptet: "Jo mere kød på en pizza jo bedre"

Tomatsovs, (dobbelt op på) ost, kødstrimler, cocktailpølser, pepperoni... og generelt bare alt det kød der kan proppes på en pizza skal der på!! :D

Redigeret af TonnyG d. 09-07-2015 17:29
09-07-2015 17:28 #7| 0

Ægte Italiensk skinke, Hvidløg, chili, pesto (Tomatsovs, ost obv)


09-07-2015 17:29 #8| 1

Alt andet fyld er imo jævnt ligegyldig. Så længe der bare er pepperoni på!!!
Peppe 4 life!!

09-07-2015 17:32 #9| 3

Mascarpone i stedet for tomatsovs, tynde skiver kartofler, rosmarin og godt med olivenolie.

09-07-2015 17:33 #10| 1

Chorizo, mozzarella, grøn pesto og rucolosalat

09-07-2015 17:35 #11| 0
OP
Don_T skrev:

Mascarpone i stedet for tomatsovs, tynde skiver kartofler, rosmarin og godt med olivenolie.




Lyder lækkert!

super tynde rå skiver, eller koger du dem først?
09-07-2015 17:36 #12| 13

oliven skal skride ad helvedes til .. Og blive væk .. Og tage livet af sig selv.

Mage til dum grøntsag, eller hvad pokker den kalder sig selv skal man lede langt efter.

09-07-2015 17:38 #13| 0

Hvis du er sucker for en god kebab, kan du sikkert også få julelys i øjnene over spidskommen.


Brun favorit-hakkekødet let med løg og hvidløg. Giv et skud salt, evt. lidt peber, og så spidskommen efter smag. Det er glimrende med de fleste ostetyper, men nap en god, forholdsvis fed een ;)

09-07-2015 17:46 #14| 0

Tomat sauce, parmaskinke, og mozzarella ost, og når den kommer ud af ovnen, skal den lige have lidt høvlet parmesan, frisk basilikum, og et stænkt oliven olie :)

09-07-2015 17:50 #15| 1

bacon

09-07-2015 18:02 #16| 1

Tomat, ost, skinke, kebab, bacon, oksekød, pepperoni, feta og bearnaise sauce

09-07-2015 18:14 #17| 0

Forstår ikke pepperoni. Blandt de mest modbydelige ting jeg nogensinde har proppet i mundet.

09-07-2015 18:21 #18| 0

tomat, ost, oksekød, skinke, løg, hvidløgsmør, jalapenos, grøn peber, OREGANO.

09-07-2015 18:21 #19| 1

Ansjoser er osse fint.

09-07-2015 18:22 #20| 0

Bliver sgu helt sulten efter pizza

09-07-2015 18:38 #21| 0

Ælter ægte mozarella sammen med lidt hvidløg, olivenolie, salt og peber. Det spreder jeg over bunden og bager pizzaen uden tomatsovs.


Ude af ovnen smider jeg søde tynde skiver tomater på, herefter lidt rucolla. så bresola, lidt ristede pinjekerner og river til slut noget parmesanost udover herligheden.

09-07-2015 18:39 #22| 5

For guds skyld. Brug nu noget ordentligt mozzarella - det er det absolut vigtigste på en pizza! Lad nu vær med at købe det der pre revet ost.

09-07-2015 18:42 #23| 0

Kebab, Oksekød, Pepperoni, Skinke, Cocktailpølser.

09-07-2015 18:46 #24| 0

Af fyld der skal på er Skinke, Kylling og bacon nuts. Doubelt op på ost på også :)

09-07-2015 18:55 #25| 0

Herhjemme er Parmaskinke,pesto og marinerede kartoffelstykker nuts :)

Og som andre siger, lad for guds skyld være med at købe revet ost, men brug rigtig mozarella

09-07-2015 19:02 #26| 0

Køb en hel chorizopølse og skær den i små stykker. Nuts!

Ikke de der tynde, store skiver fra pakke.


Edit: Dertil naturligvis (rigtig) mozzarella. Tomatsovsen begynder du selvfølgelig også at lave selv, hvis du ikke allerede gør det ;-



Redigeret af langeløg d. 09-07-2015 19:04
09-07-2015 19:47 #27| 0
OP

Rigtig mange gode forslag, lækkert at se!


Kom gerne med en god opskrift på tomatsauce, gerne en "rigtig god" og en hurtig til hverdag.

09-07-2015 19:52 #28| 1

Smelt ansjos og steg lidt hvidløg samen med tyndsnittet løg. Brug gerne en af de dyre dåsetomater eller hvis du har nogle gode tomater med masser af smag så brug dem.

09-07-2015 19:58 #29| 0

Plejer med oksekød, bacon, peberfrugt, (sommetider løg) og ost

09-07-2015 20:00 #30| 1

Løg, rød peber, sorte oliven (oh yes) og det protein du føler for.

At dynge den til med 3-4-5 slags kød er helt smadret imo. :)

09-07-2015 20:01 #31| 0

Buub du er helt flækket :)

09-07-2015 20:02 #32| 0

Ost, bacon, kartoffel og rosmarin.

09-07-2015 20:06 #33| 2

Jeg syntes godt nok også at det er helt væk at smide alt muligt skinkestrimler og peperonni på, der findes ikke rigtig noget klammere :)

09-07-2015 20:07 #34| 0

Kylling og spinat (evt på en blomkålsbund i stedet for normal pizzadej).

09-07-2015 20:09 #35| 0

http://www.kvalimad.dk/opskrifter/langtidshaevet-pizzabund-vaed-dej-aeltefri


den der dej - hans pizzasauce er også perfekt :O)

09-07-2015 20:34 #36| 0

Bacon, bacon & bacon eventuelt tilsat lillemors bare mås. ;)

Redigeret af GrimGladGris d. 09-07-2015 20:35
09-07-2015 20:51 #37| 0

Tomatsauce, frisk mozzarella (evt. bøffelmozzarella hvis det skal være rigtigt godt), god skinke, god peperoni og friske jalapeños er min favorit pt.


Alternativt er jeg HELT tosset med chicken/bbq pizza. Bbq sauce i stedet for tomat, mozzarella, kylling (filet, stegt og trevlet og vendt i bbq sauce) og igen friske jalapeños. Det smager så vanvittigt godt!

09-07-2015 20:51 #38| 0

Og lav pizzaen på grillen! En pizza sten er et must - smager fantastisk!

09-07-2015 21:01 #39| 0
ahrens skrev:

Lyder lækkert!

super tynde rå skiver, eller koger du dem først?

Kommer an på hvor tyndt du kan skære dem. På et mandolinjern, hvor de næsten bliver gennemsigtige er det ikke nødvendigt, men ellers så damp dem lige nogle minutter. Og frisk rosmarin selvfølgelig!

10-07-2015 01:31 #40| 0

Obligatorisk: Tomatsauce, god salt ost med smag, lidt rucola

Must try: hvidløgsolie, olivenolie, hel grøn chili, kyllingetrimler, krydderier, bønner i baconsvøb

alternativ: salat, agurk, tomatskiver, hvidløgsdressing, løg, timian,


10-07-2015 01:48 #41| 0

En af verdens allerbedste pizze er: Prosciutto cotto, funghi e panna.


Dvs en pizza med floede som sovs og saa kogt skinke og champignon. Det er simpelt, men simpelthen saa godt.

10-07-2015 02:25 #42| 0

Jeg tror jeg laver en pizza fra bunden imorgen, selvom mine evner i et køkken er elendige. Så er det vel muligt og klare denne udfordring :-)


Når i snakker ost der ikke er revet, er det sådan noget som galbani i tænker på i stedet?


Derudover hvad med pesto, fungere det på en pizza?

10-07-2015 02:26 #43| 0
MrNoller skrev:Jeg tror jeg laver en pizza fra bunden imorgen, selvom mine evner i et køkken er elendige. Så er det vel muligt og klare denne udfordring :-)

Når i snakker ost der ikke er revet, er det sådan noget som galbani i tænker på i stedet?

Derudover hvad med pesto, fungere det på en pizza?

pesto+kylling fungerer glimrende på en pizza

10-07-2015 02:26 #44| 0

Put pesto på efter du har bagt ;)

10-07-2015 02:27 #45| 0
UTGwithURmom skrev:Put pesto på efter du har bagt ;)

Pestoen skal i sammen med sovsen, det er det eneste rigtige :)

10-07-2015 02:29 #46| 0

Tomat + Mozzarella + Asparges + Champignon + Pesto (efter den er ude af ovnen, men en tynd hjemmelavet en baseret paa olivenolie og basilikum primaert, ikke det der glas fra supermarkedet spaekket med daarlig ost og pinjekerner)


Det er en winning vegetarpizza.

10-07-2015 03:08 #47| 0

Min go-to hjemmelavede pizza:


Tomat, ost, tun, rødløg og spinatblade.


Brug evt. lidt olivenolie såfremt tunen ikke kommer fra en dåse med olie i. Rokula eller andet salat kan obv. også bruges, men jeg har været så tilfreds med spinatblade at jeg ikke har prøvet andet. Alt efter præference kan man vente med det grønne til efter pizza'en er bagt. Kan evt. også smide lidt fin-hakket chili på den (eller bare chilipulver i tomatsovsen) hvis man er til det.

10-07-2015 04:41 #48| 0

@ahrens

Må vi høre din opskrift på pizzadej, hvis den er så guddommelig? :)

10-07-2015 04:59 #49| 0

Jeg har i mine tidligere morgentimer tænkt over, om det overhovedet er mulig at lave en sund pizza med et minimalt kcal-indhold?

10-07-2015 05:16 #50| 0
TonnyG skrev:Jeg har i mine tidligere morgentimer tænkt over, om det overhovedet er mulig at lave en sund pizza med et minimalt kcal-indhold?

Nej. problemet er at brød er kalorietæt... ish. Ellers skal du prøvet blomkålsbund. Jeg har aldrig selv prøvet, but appearently it's a thing.

www.youtube.com/results?search_query=cauliflower+pizza


10-07-2015 05:40 #51| 0
Argyle_DK skrev: Nej. problemet er at brød er kalorietæt... ish. Ellers skal du prøvet blomkålsbund. Jeg har aldrig selv prøvet, but appearently it's a thing.


https://www.youtube.com/results?search_query=cauliflower+pizza

Du kan bare søge efter rootza som et sundere alternativ. lidt på pokernet har leget med det www.pokernet.dk/forum/sunde-retter.html


Er selv mest til en deep pan med tomat, ost, pepperoni. eller en klassisk italiener med ost, noget godt skinke. Generelt skal pizzaen bare holdes simpelt.

10-07-2015 07:40 #52| 0

Artiskok er godt!

10-07-2015 08:00 #53| 3
OP
Argyle_DK skrev:

@ahrens

Må vi høre din opskrift på pizzadej, hvis den er så guddommelig? :)




Guddommelig ved jeg ikke om den er, men synes den er bedre end pizzamandens og længder foran de færdige deje man kan købe.

Bruger bare 2/3 hvedemel 1/3 durum, eller tipo 00 hvis den skal være virkelig crisp.
Vand, gær, god oliven olie!!, salt og sukker.
Slumper stort set altid, men du kan nok Google dig til de "rigtigt" forhold.
Og så skal der nok være nogle guruer her inde der kan trumfe ovenstående ;)

Ovenstående er en dej der hæver 1-2 timer og så er den done.
Samme opskrift men uden gær stort set, lader jeg hæve 24 timer istedet.
Bliver bedre imo.
Fælles for begge er jeg giver dem 300 grader i ovnen, på et "pizzaprogram" min os. Har en indstilling med fuld knald på undervarmen.
Har ikke en pizza sten, men mine bunde bliver altid super sprøde!

Skrevet fra tlf på vej til arbejde, så tager forbehold for manglende tegnsætning samt stavefejl.
God weekend!

Jeg smører i øvrigt lige skorperne med olie inden den går i ovnen.
10-07-2015 08:07 #54| 5

torsk, buko rejeost, koldskål, risengrød

10-07-2015 08:11 #55| 0

Jeg har konsekvent skiftet peperonien ud med en godt krydret chorizo (den "stærke" af dem de har i netto fungere fint)
Mozzarella posen er skiftet ud med lagret cheddar (også fra netto/fakta)
Også har jeg fundet ’et sted rucola virker, som frisk topping på en krydret pizza..m

10-07-2015 13:09 #56| 0

Missclick fra telefonen!

Redigeret af lakselars d. 10-07-2015 13:11
10-07-2015 13:30 #57| 1

Har aldrig mødt nogen, der har bestilt en kylling pizza:

10-07-2015 13:40 #58| 2
Magneto skrev:

Har aldrig mødt nogen, der har bestilt en kylling pizza:




Så har du nok ikke mødt ret mange mennesker..
10-07-2015 16:09 #59| 0

10-07-2015 16:27 #60| 1

Ekstra ost !

10-07-2015 17:24 #61| 0
StonieN skrev:

Så har du nok ikke mødt ret mange mennesker..

Jeg håber ikke, du overrasker dine gæster med sådan en kylling Pizza :)


Jeg mener alt går på en pizza, men med alt den kylling man propper i sig på en uge. Så ville man helst noget andet.

10-07-2015 17:52 #62| 0

MEAT

10-07-2015 18:35 #63| 2

Meatza! Kødbund med kød på


10-07-2015 18:45 #64| 0

Kartoflerne skal være rå og papirstynde!


Frisk tomat uden kerner, mozze og basilikum efter bagning (husk at smage til med salt!) er moderpizzaen. Det er genialt! I øvrigt; durum og tipo 00 er to meget forskellige ting. Den "rigtige" blanding (ved godt at den slags ikke findes ;-)) er 2/3 tipo 00 og 1/3 durum.


Får lyst til pizza af at læse denne tråd....

10-07-2015 18:57 #65| 0
Magneto skrev:

Jeg håber ikke, du overrasker dine gæster med sådan en kylling Pizza :)

Jeg mener alt går på en pizza, men med alt den kylling man propper i sig på en uge. Så ville man helst noget andet.




Må dælme være trist at proppe sig med mad man ikke synes om...

11-07-2015 01:30 #66| 0
ahrens skrev:

Rigtig mange gode forslag, lækkert at se!

Kom gerne med en god opskrift på tomatsauce, gerne en "rigtig god" og en hurtig til hverdag.




Du kan lige få lidt fra hukommelsen...

Den hurtige kan næsten lige så godt være en færdigkøbt - alternativt dåsetomater du giver en tur med stavblenderen og koger op med lidt basilikum o.l.

Den rigtig gode starter i mit hoved med en ordentlig omgang af de bedste, modne tomater, du kan finde. De flås og den hårde kerne fjernes. Resten koger du ind til en mere koncentreret masse ved meget lav varme i et par timer (derfor skal du bruge ret mange tomater). Gerne sammen med en masse hakket basilikum.
I en ny gryde svitser du finthakket løg og hvidløg i godt med olivenolie, og smider tomat/basilikum-"koncentratet" over i. Så lader du bare det simre med de ingredienser, du nu synes, den skal have.
Personligt plejer jeg at ende ud med salt, peber, sukker, paprika og lidt hvidvinseddike eller citronsyre. Nogen gange får den også et skud vin.


Mht. fyld er en anden favorit serrano eller parma m. grøn pesto (og ja, bare kom det i ovnen) og så en tynd stråle olivenolie fordelt udover fyldet. Toplækkert med den sprøde skinke og pesto/olie kombi.
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar