Herre middag - 24 timers bøf

#1| 1

Hey PN,

Så er det min tur til nogle mad råd. Anledningen er en herre middag, hvor det er blevet min tur til at "hoste", og der er lidt konkurrence imellem så det må gerne imponere lidt.
Generelt ret Noob i et køkken, men fik alligevel for et stykke tid siden lavet en god og (meget) mør 24 timers bøf, jeg søger tråden hvor jeg først stiftede bekendtskab med denne dejlige opskrift (mener den hed noget med 24 timers bøf og pomfritter)og med en henvisning til Gastromand - som jeg har prøvet at søge lidt rundt på uden succes. I må meget gerne komme med inputs til hvilket slags kød der er bedst til formålet. Udover det søger jeg råd til en/flere god(e) øl der passer til retten.

Så nu håber jeg inderligt at PNs madchefer kan sende mig trygt i land.
-Tilgengæld skal jeg nok uploade pics undervejs.
/Jon

22-09-2011 13:51 #2| 0

Here ya go: www.pokernet.dk/forum/24timers-boef-den-perfekte-boef.html

Hvornår skal man komme?

(og et søgetip, der er bedre end PNs søgemaskine)

22-09-2011 13:57 #3| 0

Ribsteak on the bone FTW!! Good luck

22-09-2011 14:05 #4| 3
Moderator

Jeg er selv ølnørd - og øl går rigtig godt til langt det meste mad.

Dog synes jeg ikke øl er optimalt til mørt oksekød. Her vil jeg gå efter en god rødvin.

Øllen er sjovere til de tungere og federe kødtyper.

Genovervej forøvrigt bøffen... server svin! - Forrige weekend havde jeg en herretur, hvor menuen stod på porchetta. Det er nemt og det er forrygende sammende med øl :)

Opskrift:

Ét styk udbenet gris (et slag kan gøre det, hvis i ikke er nok til at spise en hel gris - bare husk, det skal være med sværd) Læg den ud på bordet. Salt indersiden. Læg et lag af persille, basilikum, groft hakket hvidløg, løg, koriander og rul stramt sammen (det skulle gerne blive en "pølse" med sværd hele vejen rundt). Bind den godt sammen og salt ydersiden (sværden). Smid den på weberen, til kernetemperaturen er ca. 72 grader.

Ca. hver halve timer, hælder du et godt skvæt tung porter (feks. Limfjordsporter) ud over grisen.

Til maden servere du en krafig belgisk dubbel type. En Westmalle dubbel er perfekt. :)

22-09-2011 14:28 #5| 0

Som Svenningsen så er højreb på ben nuts til 24 timers bøf og også det Heston B bruger i den oprindelige opskrift.

22-09-2011 14:50 #6| 0

Jeg vil godt lige minde og det sikkerhedsmæssige aspekt, der er ved langtidstilberedning af kød ved lave temperaturer. Bakterier formerer sig hurtigere ved højere temperaturer, indtil den temperatur, der slår dem ihjel. Sjusk med temperaturen, og en efterfølgende bruning på panden kan derfor i værste tilfælde risikere at slå dine gæster ihjel.

Se www.douglasbaldwin.com/sous-vide.html#Safety for anbefalede temperaturer, og korrekt efterfølgende bruning.

Da ovne ikke er designede til præcis temperaturstyring, bør ens temperaturindstilling verificeres med et digitalt termometer. Min egen ovn viser 5 grader for meget ved lave temperaturer. Derudover vil et stort vandbad (såsom 4,5 liters gryde) være mindre følsom for temperatursvingninger, da det tager længere tid at afkøle vandet.

edit: temperaturstigning udskiftet med temperaturstyring

Redigeret af Don_T d. 22-09-2011 18:08
22-09-2011 15:56 #7| 0

Kobe-kød ftw! Det slår alt andet...

22-09-2011 17:07 #8| 0
OP

NanoQ tak for forslaget - lyder satme lækkert!

Hvilken vin ville du foreslå? (kæmpe noob i køb af vin står aldrig for det)

Don_T brugte også digitalt termometer sidste gang kan huske den anden thread også var super obs på faren ved en bakterie bombe



22-09-2011 17:10 #9| 0

@NanoQ

med sværd (skal det være skarpt)

Jeg vil foretrække det med svær ;)

22-09-2011 17:19 #10| 0
Moderator

dknosser, til hvad? - til bøffen ville jeg personligt gå efter en pinot fra Bourgogne. En af mine favoritter, er en Côtes de Nuits Villages - en 2007'er er fin.

Vil du have vin til porchettaen, kunne jeg godt være lidt fræk, og anbefale den groteske "The Boxer" fra australske Mollydooker. Det er en vin, der dræber det meste mad. Men en godt krydret porchetta kan bære den (ligesom den er forrygende til en god peberbøf). Men hold lidt igen med mængden. Den er pænt heftig :)

22-09-2011 17:20 #11| 0
Moderator

Mikkmakk, jeg er træt... bær over med mig ;)

22-09-2011 17:40 #12| 1
Moderator

Smider lige et billede af den sidste porchetta jeg hyggede mig med. Her valgte vi at smide den i en sandwich af rustikt brød, salat, tomater og en lidt skarp hvidløgsdressing. Det kan varmt anbefales :)



Men som alternativ, hvis det skal være lidt "tungere" (og måske bedre passende til "the boxer") ville jeg gå efter en rodfrugtkompot og måske lidt råstegte kartofler. En krydret tomat/peber sauce ville være fin hertil :)

22-09-2011 18:05 #13| 0

@NanoQ

Det ser super godt ud. Porchetta er blevet in det sidste stykke tid.

22-09-2011 18:23 #14| 0
Moderator

Mikkmakk, blame Brdr. Price :)

22-09-2011 18:41 #15| 0
OP

@NanoQ Ser rigtig rigtig godt ud!

22-09-2011 18:42 #16| 0
OP

Forresten Don_T glemte at sige tak for link!

22-09-2011 18:53 #17| 0
NanoQ skrev:
Smider lige et billede af den sidste porchetta jeg hyggede mig med. Her valgte vi at smide den i en sandwich af rustikt brød, salat, tomater og en lidt skarp hvidløgsdressing. Det kan varmt anbefales :)



Men som alternativ, hvis det skal være lidt "tungere" (og måske bedre passende til "the boxer") ville jeg gå efter en rodfrugtkompot og måske lidt råstegte kartofler. En krydret tomat/peber sauce ville være fin hertil :)


ALT FOR MEGET SALAT!:)
22-09-2011 19:18 #18| 0

Jeg lavede det med marmoreret oksehøjreb og det blev helt suverænt.

Hvis du ikke i forvejen har en grill-pande kan jeg anbefale dig at investere i en. Bøfferne bliver stegt helt perfekt og får et flot ydre.

Vil også anbefale vin i stedet for øl.

23-09-2011 08:36 #19| 0

@NanoQ

Jeg er stor fan af the Boxer (selvom den er en anelse sprittet), men jeg synes det vil være synd at servere den til svinekød, da den fuldstændig vil overdøve den dejlige porchetta:)

Men herrevin det er det!

23-09-2011 08:52 #20| 0

Hvis det skal være Mollydooker vil jeg anbefale carnival of love. Boxer er fint men egner sig bedre til ost eller lign.

Jeg vil mene at du skal over i noget cabernet sauvignon, når vi snakker 24 timers bøf! Der produceres en masse utrolig elegant vin i Napa Valley eller Russian River Valley. Der er lir at finde for alle pengene.

Hvis du er i KBH, så besøg Otto Suenson i Dr. Tværgade. www.suenson.dk/about.asp?lang=dk

Sig blot navnet Svenningsen og enten Kristian / Anders og du vil få en god pris :D

23-09-2011 09:20 #21| 0
Moderator

diedamm, Jeg er til dels enig... men sætter man skrald nok på porchettaen, mener jeg godt den kan bære boxeren. :)

23-09-2011 10:21 #22| 0

Laver du gris vil jeg mene at Zinfandel eller Syrah eller måske Grenache er vejen frem! Men Pinot er selvf også sublim!

23-09-2011 13:15 #23| 0

Hm, synes pinot er lidt for sart til heftig svin+krydring.

Noget cabernet ville umiddelbart være mit valg (men jeg ville drikke alt der blev sat foran mig).

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar