Forslag til middag (date)

#1| 0

Hey.

Står her også skal have en dame på besøg i morgen, vi har set hinanden mange gange efterhånden, så retten behøves ikke nødvendigvis at indeholde en kæmpe imponerings-faktor.

Jeg vil ikke bruge voldsomt mange penge på det.

Det SKAL være vegetar eller fisk. INTET andet kød går an (desværre)

Evner i et køkken 8-9/10
Budget 200 kr.

Shoot :)

30-09-2010 22:14 #2| 0

Det er aldrig for sent at folde, finde en ny og lave en stor, saftig bøf. Bare husk det.

30-09-2010 22:16 #4| 0

McDonalds

30-09-2010 22:16 #3| 0

laks er nice, meget går an dertil iform af tilbehør, ris, kartofler. Så kan du lave noget asparges eller lign til også plus en hvid sauce måske.

Til dessert kan du jo bage en kage og servere med en klump is til.

30-09-2010 22:17 #5| 0

To gange fiskefilet med pommes fra den lokale grill.. så er der også lige til et par store cocio. ;-) Så sparer du også tiden på madlavningen når der nu alligevel ikke skal imponeres og kan grinde lidt istedet for.

30-09-2010 22:23 #6| 0

Jeg er faktisk i nøjagtig den samme situation - skørt! Laks ved jeg er et kæmpe hit hos hende her, semi-stjæler lige tråden og beder om endnu flere opskrifter med laks :)

30-09-2010 22:26 #7| 0
www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/ssearch.php
30-09-2010 22:26 #8| 0

Fersk laksefile i ovnen med porrer og gulerødder..

Smid hver jeres laks i noget staniol med en masse af overstående grøntsager i skiver.. Ca 20min i ovnen ved 200 grader..

Lav nogle kartofler til, eller en bunke rodfrugter.. '

EDIT: Smør laksen med sennep inden det smides i ovnen.

30-09-2010 22:29 #9| 0

varmrøget/grillet ørred for the fucking win. serveres med nye kartofler, en lækker salat, og evt lidt smørsauce.

fisken skal bare fyldes med persille.

aner dog ikke hvad en ørred koster, plejer bare at fange dem selv, men mener et fisketegn koster 139 kr

30-09-2010 22:29 #10| 0

Tunbøffer FTW plus en lækker salat. Hold maden let så er det meget sjovere bagefter..

30-09-2010 22:49 #11| 0
www.rema1000.dk/Default.aspx?ID=1268

- Nemt & Billigt..
30-09-2010 23:13 #12| 0

Peller ...du har næsten ret..

En ørred skal dryppes med frisk citronsaft, fyldes med persille og enkelte smørklatter fordeles rundt 'indvendigt' i fisken.. pak hele herligheden ind i staniol og bag den i ovnen ca 25 min. V 200grader til fisken er netop 'næsten helt gennemvarm'.. på dem måde bliver fisken dampet i egne safter + smør, citron og persille...(lidt dryp med en god hvidvin skader heller ikke, men er ikke essentielt) Og dét smager himmelsk med nye kartofler, smørsauce og mixed salat.

30-09-2010 23:15 #13| 0
lmgtfy.com/?q=hippiemad
30-09-2010 23:30 #14| 0

@ peller

Hvis fisketegnet kun koster 139, så er det jo langt under budget :)

30-09-2010 23:31 #15| 0
OP

Det skal lige siges, at sidst vi var sammen, hvor jeg lavede mad, blev det til Brdr. Prices fiskelasagne (torst, pesto osv) - Super lækkert.

Så lidt forventninger har hun alligevel :P

30-09-2010 23:36 #17| 0

en frisk færsk pind.

30-09-2010 23:36 #16| 0

dum ide at prøve allerede nu at overgå sig selv hver gang!

30-09-2010 23:42 #18| 0
OP

@MichaelS

Jeg har ikke tænkt mig at overgå mig selv.

Men jeg serverer altså ikke bare en gang fesen knorr lasagne (i dette tilfælde slet ikke, men tror du forstår hvad jeg mener)

Det skal egentlig bare være lækkert, ikke for dyrt men heller ikke for.. bumset :)

@Break66

Dette er den anden pige jeg har fundet, som kun spiser fisk :) Man tvinges til at bevæge sig ud i nogle andre områder af madlavningen (imo) - Men det er heller ikke skidt.

30-09-2010 23:52 #19| 0

Du kan også bevæge dig ud i noget asiatisk.


Fra havet
Tun bøf og tigerejer - behøves ikke at være meget.

Karrypasta, kokosmælk rød basilikum, grønne bønner, halverede markchampignon, forårsløg og hvidløg. (evt. andre grøntsager alt efter smag).

Lynsteg tun bøffen og steg tigerrejerne (husk at fjerne endetarmen). Tag dem op.

Skær tunen i skiver. Skal være rå i midten.

Gør de grønne bønner klar, giv dem et lille opkog. Steg markchampion, forårsløg og hvidløg og kom de grønne bønner ved. Tilsæt kokosmælk og karrypasta alt efter styrke.

Lig før servering putter du rød basilikum, rejer og tun i som bare lige skal "have varmen".

Server ris til.

01-10-2010 00:00 #20| 0
OP

@Prangstar

Jeg har VIRKELIG overvejet noget asiatisk. Jeg bruger dog normalt ikke karrypasta, da jeg bare svitser karryen i noget olie (ved ikke hvor stor forskellen vil være?).

Jeg kan af uransagelige årsager ikke lide rejer (som efterhånden det eneste skaldyr jeg har problemer med). Tænker lidt krebsehaler i stedet?

01-10-2010 00:29 #21| 0

Der er kæmpeforskel på karrypasta og karrypulver. Du kan købe en stor boks i et asiatisk supermarked for billige penge og den kan holde i et år.

Ved ikke med krebsehaler - men det kan da prøves. Den kan også bare holdes kun med tun.

01-10-2010 00:38 #22| 0
OP

@prangstar

Okay, tak.

Det er i hvertfald ret likely, at jeg bruger dit bud.

Har du andre forslag, som ikke er i det asiatiske køkken? :)

01-10-2010 00:47 #23| 0

Nothing er (lidt) spot on :P

01-10-2010 00:50 #24| 0
OP

@K_B_B

Haha ;) Jeg sørger bare for ekstra mængder af det gode kød, når hun ikke er her.

Alternativt laver jeg bare 2 slags ;)

01-10-2010 00:51 #25| 0

Kunne godt finde på at lave pizza - selvom det ikke lyder specielt romantisk har jeg lavet det på en del dates da det har givet pote:

Køber to rigtige mozarellaer. Dem ælter jeg sammen med olie, salt, peber, lidt hvidløg, en lille smule chili og eventuelt meget finhakket løg.

Skærer nogle små søde tomater i skiver, rister nogle pinjekerner, vasker noget ruccolla og skærer nogle parmesan flager.

Jeg forbager dejen i cirka 10 minutter.

Når daten kommer tager jeg hende med ud i køkkenet med et glas rødvin. Fordeler den "hjemmelavede" ost udover den forbagte dej. Bager den indtil osten er smeltet og har fundet en smule farve - må ikke blive rigtig brun. Når den kommer ud strøger jeg de friske søde tomater ud over. Fordeler rucolaen. På med parmesanflagerne og så skal pinjekernerne strøes udover.

Normalet smider jeg også Bresaola på men det kan sagtens undværes.

Nu har du farverne hvid (ost), rød (friske tomater), grøn (rucola) og (brun) pinjekerner. Plus at tøsen har set dig trylle det frem på ingen tid.



01-10-2010 00:55 #26| 0
OP

@prangstar

tydeligvis noget du har udført mere end éen gang ;)

Kan rigtig godt lide essensen af det, jeg vil dog vælge at lave noget lidt andet på pizzaen. Men igen, essensen er rigtig god :)

01-10-2010 01:17 #27| 0

WIN!

Edit: Ser dit budget... Bare lad være med at købe fisken, og brug kun krebs i stedet. Du kan få dem frosne i de fleste føtex osv.

Sommersalat med kogte krebs og dampet lyssej



Ingredienser:
(til 4 personer)

1 kg krebs,
vand (3/4-2 l),
1 spsk. sukker,
1 håndfuld dild kviste,
2-3 skiver citron

Dressing:
2 æggeblommer,
1 spsk. stærk sennep,
1 spsk. hvidvinseddike,
1/2 dl vindruekerneolie,
1/2 dl olivenolie,
finthakket hvidløg efter smag

Salat:
1 skål skyllet og plukket salat,
2 dl ristede brødterninger,
1/2 bundt plukket dild,
1/2 bundt kørvel,
1 skalotteløg skåret i tynde
ringe


Fisk:
500 g lyssej eller anden torskefisk,
2 dl sødmælk,
4-5 peberkorn,
1 hakket løg,
2 hakkede hvidløgsfed

Fremgangsmåde:

Krebs: hæld vand i en stor gryde og tilsæt salt og sukker. Bring det i kog og lad det simre nogle minutter. Kom så dild og citron skiver ved.

Læg nu krebsene heri og lad dem koge seks minutter. Fjern så gryden fra varmen og lad krebsene køle ned i kogelagen (meget gerne hurtigt, så hvis gryden stilles i et isbad, nedkøles kogelagen og krebsene hurtigt).

Dressing: pisk æggeblommer i en skål med salt og peber. Tilsæt nu sennep og eddike og pisk sejt.

Hæld nu vindruekerne- og olivenolie i lidt efter lidt, så det bliver til en tyk cremet dressing. Juster eventuelt med lidt vand undervejs. Tilsmag til sidst med hvidløg.

Skyld og pluk salaterne fint og dryp så godt af. Fordel ud på et stor fad og kom lidt dressing ud over sammen med krydderurter, løg og brødterninger.

Kom sødmælken i en fiskedampegryde, kom 1/2 liter vand ved og bring det i kog med peberkorn, laurbærblade, løg og hvidløg. Lad det simre nogle minutter.

Tag nu lyssejstykket og krydr med salt, læg det i fiskegryden og damp seks til otte minutter på en smurt rist.

Tag så fisken op og dæk den med et stykke. Lad den køle ned og pluk den herpå i store stykker.

Drys fiskekødet ud over salaten og kom derpå masser af krebs. Server straks og kom grillet brød og tør hvidvin ved siden af.

opskrifter.tv2.dk/article.php?id=4377052

01-10-2010 01:21 #28| 0
OP

@Mads

Virkeligt lækkert forslag. Men det kan jeg ikke holde inde for budgettet :)

Max 200 kr ;)

01-10-2010 01:23 #29| 0

Har lige rettet.. Bare lad være med at købe fisken. Det er også til 4 personer, så du kan klare dig med noget mindre. De fleste ting til dressingen har du nok i forvejen. Køb noget lækkert brød ved bageren til ;-)

01-10-2010 01:33 #30| 0

½ kg krebs (frost) - ~100kr
vand - fra hanen
sukker - fra forrådslageret
dild, frisk el. frost - 10 kr
citron - 4kr (en ikke-øko, du skærer bare skallen af)

= 114,-


æg 6 stk ~20kr (fritgående!)
sennep - fra forrådslageret
hvidvinseddike ~20kr
vindrue/kerne-olie - fra forrådslageret (brug bare 1 slags)
hvidløg ~10kr

= 50,-

iceberg ~10kr
dild - (har du stadig fra krebs)
kørvel - behøver du ikke, brug i stedet penge på:
en pose blandet salat ~15kr
sklotteløg - brug bare alm. fra forrådslageret

= 25,-


i alt: 189,-

+ et lækkert brød fra bageren, så rammer du lige en sjat over :-)

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar