Flæskestegen, kan den steges færdig senere?

#1| 0

Jeg står for stegen til i aften.

jeg har normalt fint styr på den, men..
kan jeg lave den næsten færdig senere, tænker ca.50-55grader kerne temp.
pakke den i sølvpapir, og så gøre den færdig, evt. med lidt grill for sværene?

Jeg skal vel så ikke bruge termometeret ved færdig stegningen, da mål temperaturen, vel ikke længere er den samme, eller??

der vil blive CA. En time til halv anden, mellem stegningerne.

Redigeret af grovfil d. 24-12-2013 12:48
24-12-2013 13:00 #2| 0

Hvad er grunden til dette??

24-12-2013 13:22 #3| 0

Vil den ikke blive tør?
Men jeg forstår det heller ikke/eller kan ikke forstå ideen i det?
Men synes nu at du skal lave den i din kuglegrill og vente med at lave sådan et eksperiment i dag :-)

24-12-2013 13:25 #5| 0

Jeg vil mene du kan langtidsstege den (specielt hvis det er en ribbensteg) ved 80-90 grader til kernetemp på ca. 50 grader (tager vel 1-2 timer) og så lade den hvile indtil den skal bruges. Slut af med 250 grader til sværene er sprøde.

24-12-2013 13:31 #6| 0

@grovfil

Jeg står for stegen til i aften.

Vil jeg ikke kalde at 'stå for stegen'.

24-12-2013 13:45 #7| 0
OP

Grunden er jeg laver den hjemme, skal så transportere den til nabobyen, og blev korrekt gjort opmærksom på vi jo nok ikke spiser med det samme ved ankomst.

nikzz, er også min frygt, specielt fordi det er en kam.
laver den sku nok bare færdig og smider den i termokasse så..

nimacos, jo da, jeg stod lige for den da jeg skrev..

Redigeret af grovfil d. 24-12-2013 13:49
24-12-2013 13:50 #8| 0

Kunne man smide den i en stegeso? Og på måde holde den varm i den transport tid der nu er til nabobyen

24-12-2013 13:55 #9| 0
OP

Jeg har ingen stegeso.
synes snuxa's løsning ligner den jeg hopper på.

men skal jeg ikke nøjes med viskestykker og ingen folie, for at undgå den steger for meget videre?

24-12-2013 14:02 #10| 0

Hvis du pakker den med svær så risikerer du at de bliver bløde.

24-12-2013 14:06 #11| 0

Hvis du ikke bruger folie er der saft ud over det hele :)

Og skær sværen af, så den ikke bliver blød. Det har ingen betydning om den er kold alligevel.

Det er sådan vi gør det, og har haft stege liggende i op til 3 timer uden problemer i termokasser - uden de bliver tørre.

Edit; Hvis du steger ved 200g så tag den ud ca 5 grader før målet ;)

Redigeret af Snuxa d. 24-12-2013 14:08
24-12-2013 14:14 #12| 0
OP

Sværene ryger af, det er lige meget med kødsaft, kasse og viskestykker efterlades hos svoger ;)

24-12-2013 14:22 #13| 0

Du lever livet farligt:) GL. Håber ikke du bliver lynchet, hvis projektet går galt og der kommer bløde svær. Av av

24-12-2013 15:37 #15| 0
OP

Snuxa, misforstår jeg, eller er dit sidste indlæg helt sort?
fatter ikke hvad du mener ;)

Nibali, thats my life, living on the edge!
Og ja, der er præcis de typer der roaster mig hårdt når det er gået galt..

24-12-2013 15:39 #16| 0
OP

Fejl

Redigeret af grovfil d. 24-12-2013 15:39
24-12-2013 23:45 #17| 0
OP

Perfekt, tak for hjælpen.

dog mener jeg selv hvidløgsrødbederne var højdepunktet, glæder mig til at smage dem på varm leverpostej i morgen.

25-12-2013 08:46 #18| 0
grovfil skrev:
Perfekt, tak for hjælpen.

dog mener jeg selv hvidløgsrødbederne var højdepunktet, glæder mig til at smage dem på varm leverpostej i morgen.



Lyder som højtbelagt :)
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar