Er det oksekød eller svinekød?

#1| 0

Hej PN

 

Kæmpe noob spørgsmål.

 

Jeg er alene hjemme i dag, og har taget bøffer op af fryseren. Det var et stykke på ca. 5-6 cm jeg har skåret over til to bøffer.

Jeg er rimelig sikker på at det er den dårlige ende af en rib-eye/entrecote. Men den er meget fyldt med fedt og sener og nu bliver jeg helt i tvivl om det er et stykke til svinekoletteter i stedet for.

Det smager fint, og er ok mørt der hvor der ikke er sener.

Kan man sige noget om smagen?


09-03-2019 18:20 #2| 23

Syntes ikke det ligner hverken svine eller okse kød. Kunne godt ligne noget hunde kød jeg fik serveret engang i Kina.

09-03-2019 18:21 #3| 2

Det ligner hundekød IMO

09-03-2019 18:21 #4| 2

jeg syntes det ligner nakke koteletter af svin, eller måske hund!!!

09-03-2019 18:24 #5| 2

Det må være hund så, er ret sikker på, at jeg ikke har nakkekoteletter i fryseren. 

 

Nå bortset fra det smager alt kød godt med en god bearnaise. 

Redigeret af krabbefar d. 09-03-2019 18:25
09-03-2019 18:49 #6| 32

Det er en gammel mand fra Hvidovre...

09-03-2019 23:33 #7| 1

80% sikker på det er oksekød ... men hvis du får en omgang ræsermave pga. det "lyserøde" kød (blodrød kødsaft på tallerkenen) så var det nok nakkekotelet..

10-03-2019 09:20 #8| 12
tuznelda skrev:

80% sikker på det er oksekød ... men hvis du får en omgang ræsermave pga. det "lyserøde" kød (blodrød kødsaft på tallerkenen) så var det nok nakkekotelet..




Det er godt nok en omgang BS at fyre af. Svinekød må godt være rosa.

politiken.dk/mad/madnyt/art5475658/Myte-2-Svinekød-skal-være-gennemstegt
10-03-2019 12:34 #9| 2
mathias1 skrev:

Det er godt nok en omgang BS at fyre af. Svinekød må godt være rosa.

politiken.dk/mad/madnyt/art5475658/Myte-2-Svinekød-skal-være-gennemstegt

 At dømme efter kødsaften på tallerkenen var kødet rødere end rosa, og hvis man ikke har nok cooking Skills til at kende forskel på okse- og svinekød når man står med det rå kød, så er jeg ikke sikker på, der er styr på smittekæderne i forhold til kød/jordbakterier.

 

Og det kan give voldsomt dårlig mave. 

 

Redigeret af tuznelda d. 10-03-2019 12:35
10-03-2019 13:08 #10| 1

Bakker tuz lidt op, hedder det ikke også at alt kød der har været frosset skal gennemsteges?


Muligvis er det leverandørenes måde at sælge "måske ok" kød på, og man ikke behøver tænke på det hvis man selv fryser ned? 

 

10-03-2019 14:23 #11| 2
grovfil skrev:

Bakker tuz lidt op, hedder det ikke også at alt kød der har været frosset skal gennemsteges?

 

Muligvis er det leverandørenes måde at sælge "måske ok" kød på, og man ikke behøver tænke på det hvis man selv fryser ned? 

 

 

 Det hedder det ikke nej. 

10-03-2019 14:31 #12| 0
grovfil skrev:

Bakker tuz lidt op, hedder det ikke også at alt kød der har været frosset skal gennemsteges?

 

Muligvis er det leverandørenes måde at sælge "måske ok" kød på, og man ikke behøver tænke på det hvis man selv fryser ned? 

 

 Tak for opbakningen omend det er på forkert grundlag :)


Det er hakket kød, som skal gennemsteges. Bakterier sidder på ydersiden af kødet,  og når kødet hakkes, bliver ydersiden jo "blandet" ind i hele kødet og bakterierne kommer derfor også "ind" i kødet. 

 

10-03-2019 14:36 #13| 0
tuznelda skrev:

 Tak for opbakningen omend det er på forkert grundlag :)

 

Det er hakket kød, som skal gennemsteges. Bakterier sidder på ydersiden af kødet,  og når kødet hakkes, bliver ydersiden jo "blandet" ind i hele kødet og bakterierne kommer derfor også "ind" i kødet. 


 



Det er alt kød der er overfladebehandlet. Fx også stiksaltede bøffer/hele stege.

Der er absolut ingenting i vejen med at stege svinekød som rosa, eller rød for den sags skyld.

Frysning er i øvrigt også med til at dræbe nogle bakterier.
10-03-2019 14:37 #14| 0

Må man ikke stege sine hakkebøffer røde? 

10-03-2019 14:40 #15| 0
Majaline skrev:

Må man ikke stege sine hakkebøffer røde? 




Du må gøre som du lyster, risikoen for at kødet indeholder patogene bakterier er blot til stede ved ikke at gennemstege.

Derfor skal restauranter også oplyse ved køb af tatar, at det serveres råt. Samme med rå æg der serveres til - med mindre det er pasteuriseret.
10-03-2019 14:51 #16| 0
TheYid skrev:

Du må gøre som du lyster, risikoen for at kødet indeholder patogene bakterier er blot til stede ved ikke at gennemstege.

Derfor skal restauranter også oplyse ved køb af tatar, at det serveres råt. Samme med rå æg der serveres til - med mindre det er pasteuriseret.

 

Ok, tak. Det må jeg tænke lidt over fremadrettet.

10-03-2019 16:43 #17| 1

Godt at se at ammestuesnakken lever i bedste velgående når talen falder på fødevarehygiejne :) 

 

@op

Det ligner oksekød mere end det ligner svinekød, men billedet skulle nok være bedre for præcist st kunne vurdere det. 


Til gengæld er det surt, hvis du ikke kunne smage om det var det ene eller det andet :)

10-03-2019 16:47 #18| 0
Majaline skrev:

Må man ikke stege sine hakkebøffer røde? 

 

 Jo man må! 


Hvis du bekymrer dig om fødevarehygiejne, så start med at få tjek på din håndhygiejne, hvordan du undgår krydskontaminering med især jord- og afføringsbakterier når du laver mad samt din nedkøling og genopvarmning af madrester. 

10-03-2019 16:55 #19| 0
TheYid skrev:

Derfor skal restauranter også oplyse ved køb af tatar, at det serveres råt. Samme med rå æg der serveres til - med mindre det er pasteuriseret.

 

 Det her er mig bekendt ikke rigtigt. Der er særskilte regler for servering rå æg, som bl.a.  indebærer at der skal skiltes særskilt med information om at der er tale om friske, rå æg, samt ar de pågældende æg skal håndteres enkeltvis af køkkenpersonalet (altså du må fx ikke slå 20 æg ud i en skål og derefter fiske blommerne op). Ingen af de to regler gælder for tartar. 

 

Men man skal da gøre sig selv den tjeneste, kun at købe tartar steder hvor kødet bliver hakket friskt ved bestilling. 

10-03-2019 17:51 #20| 0
henrikthing skrev:

 


 Det her er mig bekendt ikke rigtigt. Der er særskilte regler for servering rå æg, som bl.a.  indebærer at der skal skiltes særskilt med information om at der er tale om friske, rå æg, samt ar de pågældende æg skal håndteres enkeltvis af køkkenpersonalet (altså du må fx ikke slå 20 æg ud i en skål og derefter fiske blommerne op). Ingen af de to regler gælder for tartar. 

 

Men man skal da gøre sig selv den tjeneste, kun at købe tartar steder hvor kødet bliver hakket friskt ved bestilling. 




Tja, så skal man kunne garantere at alle sine æg er fra danmark, Sverige eller Finland. Det er selvfølgelig også en mulighed.
10-03-2019 19:53 #21| 0

Er det ikke ligegyldigt, så længe det smager godt?

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar