En god skæreost?

#1| 5

Ja, tænker du... hvorfor i alverden spørger du om det herinde? 

 

Og måske det er forunderligt, men der er sgu så mange mennesker herinde, at hjælpen altid er nær.

 

Sagen er den, at jeg sjældent køber skæreost - faktisk aldrig - for når jeg først har gjort det, så smager den enten af luft, eller også er den alt for styg til en normal morgenbolle med en kop kaffe på siden.

 

Det er - for en amatør som jeg - noget af en jungle, for det hele hedder 'blot' mellemlagret eller ekstralagret, og så kan man ellers bare købe, prøve og blive skuffet.

 

Senest blev jeg i går anbefalet 'Guldost' fra Netto, og her til morgen satte jeg tænderne i en frisklavet bolle med masser af guldost på.

 

Og hvad smagte det så af? Frisklavet bolle med en snert af ost.

 

Så hvad søger jeg, tænker du?

 

Jeg vil ikke have en ost, der lækker væske, forvandler køleskabet til et sandt helvede eller som er umulig at vaske af fingrene. 

 

Og jeg vil ikke have en klassisk 'luftost', som du finder på diverse buffetborde, og som smager af absolut ingenting. 

 

Så midt imellem: En ost med smag og kant, uden at den vil skræmme folk væk. Jeg har smagt sådanne før hos andre, men har aldrig formået at købe en selv. 

 

Og jeg søger ikke hverken vesterhavs, comté eller noget helt tredje i denne omgang. Den klassiske skæreost med smag, tak.

 

Kan du hjælpe en mand i nød? 

Redigeret af SebberG d. 06-05-2020 09:47
06-05-2020 09:53 #2| 1

Du skal nok forbi en rigtig ostebutik, hvis du vil have andet en kedelig vacum pakket ost.

 

Der kan du også smage på varene inden et køb.

 

Prøv Ostedelikatessen Søborg Hovedgade.

 

Det er sikkert dyrere end Supermarkeds ost på tilbud. Til gengæld kan du få noget der er værd at spise og som rammer din smag helt præcist.

 

De har også mange andre lækre ting :-)

06-05-2020 09:55 #3| 0
OP
klondike skrev:

Du skal nok forbi en rigtig ostebutik, hvis du vil have andet en kedelig vacum pakket ost.

 

Der kan du også smage på varene inden et køb.

 

Prøv Ostedelikatessen Søborg Hovedgade.

 

Det er sikkert dyrere end Supermarkeds ost på tilbud. Til gengæld kan du få noget der er værd at spise og som rammer din smag helt præcist.

 

De har også mange andre lækre ting :-)

Tak for rådet!


Jeg har også en suveræn osteforretning her i Valby, men jeg havde bare drømt om at finde en ost i supermarkedet, der matchede mit behov. 


Men måske jeg skal derned en tur. 

06-05-2020 10:02 #4| 0

Arla Unika kan være svaret - det er dog også i den dyrere ende.

Kunne evt. være en Hvordan Bo:
arlaunika.dk/products/hvordan-bo?variant=30184889974818

06-05-2020 10:04 #5| 1
SebberG skrev:

Tak for rådet!

 

Jeg har også en suveræn osteforretning her i Valby, men jeg havde bare drømt om at finde en ost i supermarkedet, der matchede mit behov. 

 

Men måske jeg skal derned en tur. 

 

 Hej Sebber.

 

Jeg var engang ligesom dig. Jeg gik kun efter den mellemlagrede i blå indpakning. Den vidste jeg hvad der var. 

 

Men gør dig selv en tjeneste og gå ned forbi en ostemand. Ofte må du gerne smage på tingene, og om du skal betale 40 kr. for en skæreost i supermarkedet, eller 60 kr. for den en god en, som du selv har smagt inden, hos en ostemand, det er ikke økonomisk livsændrende, kun på smagsløgene :) 

 

Selv køber jeg gerne en brie, parmesan og en spiseost (til at spise som snack), hver 14. dag. Ost er ligesom alt andet, at hvis man begynder at nørde det lidt og finde sine favoritter, så får man også en bedre oplevelse! 

06-05-2020 10:11 #6| 0

Du tager ned til Peter Bangs Vej 89 på Frederiksberg og fortæller dem hvordan du har det, og så hygger du dig med de oste du får med hjem.

06-05-2020 10:15 #7| 0
OP

Jeg kan jo godt se på det hele, at jeg selvfølgelig skal en tur hos ostemanden. 


Af uransaglige årsager har jeg tænkt ostemanden som det sted, man kunne få specialoste, mens supermarkedet er til de klassiske skæreoste, men det er jo helt åndssvagt. 

06-05-2020 10:23 #8| 5

Jeg kan godt lide Mammen ost som jeg synes smager af noget uden at være for stærk. Jeg køber den i Brugsen/Kvickly.

06-05-2020 10:26 #9| 0

Det er en god ide at besøge ostehandleren, men Fætter Kras fra Spar/Meny og 'Tistrup Mejeri', den lagrede eller mellemlagrede, som fåes i Føtex, er altså udmærkede sager.

06-05-2020 10:34 #10| 0

Godt nok ikke en skæreost, men som snack ost eller til noget knækbrød så er jeg selv helt vild med Pecorino chili.

06-05-2020 11:32 #11| 0

Elsker ost!! Så stærkt som muligt. 

 

 

Hvis det er til morgenbollen, så er mit råd, køb osten en anelse stærkere end du ellers ville, og køb så en god abrikos, appelsin eller lignende marmelade og smør et tyndt lag ovenpå. 

 

En lækker spegepølse/skinke på siden er ikke at kimse af! 

Spis den før tandbørstningen, så kan du fjerne den dårlige ånde bagefter hvis det kræves på jobbet, men så ryger eftersmagen seføli også... 🤔

Redigeret af grovfil d. 06-05-2020 11:39
06-05-2020 11:57 #12| 0

Morgenbolle tø høh :-)

 

 

Et blødkogt æg til sin ostemad er også en glimrende morgen combo..

 

jegersqok

06-05-2020 11:59 #13| 2
jegersqok skrev:

Morgenbolle tø høh :-)

 

 

Et blødkogt æg til sin ostemad er også en glimrende morgen combo..

 

jegersqok

 

 Man kan jo godt nyde en morgenbolle mens man morgenboller. Kvinder elsker mænd der kan multitaske :)

 

Og enig med de fleste, besøg ostemanden, det er klart bedre fordi du så også kan få smagt på varerne inden du køber dem, og så kan du også få prøvet lidt forskelligt fra gang til gang og stadig vide hvordan den smagte inden du køber en hel ost :)

06-05-2020 12:15 #14| 2

Du burde gå igang med at lave potkäse, et sandt festfyrværkeri af smagsnuancer.

06-05-2020 12:45 #15| 0
Moderator

En dejlig gammel lagret skæreost, det driver i væske... Et tykt stykke rugbrød, og et skvæt god mørk rom over... Det bliver man glad af!

06-05-2020 13:01 #16| 0

Fætter kras er genial, hvis grossist/butik har opbevaret dem korrekt. Det er ikke meningen den skal svede, eller stinke i hele køleskabet.

Redigeret af Tsunemi d. 06-05-2020 13:03
06-05-2020 13:06 #17| 0
Administrator
NanoQ skrev:

En dejlig gammel lagret skæreost, det driver i væske... Et tykt stykke rugbrød, og et skvæt god mørk rom over... Det bliver man glad af!

 

 Husk de rå løg !!

06-05-2020 13:07 #18| 0

Damn i må have en vildt dårlig ånde :D

06-05-2020 13:21 #19| 0
Bridgeking skrev:

 

 Husk de rå løg !!

 

 Og sky! 

 

Og øl! 

 


Den skal smelte sammen, mmmhhh 


I gamle dage kunne man sejle ind i sletten havn (velkommen til wibroe land stod der i indsejlingen) og få en massiv god en 😍

Redigeret af grovfil d. 06-05-2020 13:23
06-05-2020 13:23 #20| 0

Jeg stinker af lillebror ost ved ik om det er guld, rimelig sød lugt. Har spist en halv pakke godt og vel, elsker det. 

Redigeret af Jøstas d. 06-05-2020 13:24
06-05-2020 13:25 #21| 1
Jøstas skrev:

Jeg stinker af lillebror ost ved ik om det er guld, rimelig sød lugt. Har spist en halv pakke godt og vel, elsker det. 

 

 Det er jo bare stift smør under osten... 

06-05-2020 13:30 #22| 0
Bridgeking skrev:

 

 Husk de rå løg !!

 

 og portvinssky!

06-05-2020 13:43 #23| 2

Them mellemlaget er det du søger

06-05-2020 13:45 #24| 0
Snack1606 skrev:

Them mellemlaget er det du søger

 

 100% kom for at skrive det samme
kongen har taget 100 forskellige danbo agtige mellemlageret med hjem, de er forkerte, hele banden, them er osten.

06-05-2020 14:03 #25| 6
Administrator
sothys skrev:

 

 100% kom for at skrive det samme
kongen har taget 100 forskellige danbo agtige mellemlageret med hjem, de er forkerte, hele banden, them er osten.

 

 Hvornår er vi to flyttet sammen ? 

06-05-2020 14:08 #26| 0

Jeg synes Thiese laver en glimrende mellemlaget. Den smager af mere end de lidt anonyme Riberhus og Klovborg, men er stadig op et niveau, hvor den ikke skal gemmes væk i marmelade. Prøv den i grøn indpakning, de andre holder for lav fedtprocent til at det nogensinde bliver spændende. 

Ellers er jeg enig, ostemanden må kunne gøre det endnu bedre, men så er prisen nok også en smule højere. 

Redigeret af jewr d. 06-05-2020 20:01
06-05-2020 14:09 #27| 0

Fætter kras passer til dig eller hvis den skal være et nøk stærkere uden at svede og være klam skal du prøve onkel kras fra samme familie.

06-05-2020 14:12 #28| 0
Bridgeking skrev:

 

 Hvornår er vi to flyttet sammen ? 

 

 ;P

06-05-2020 14:28 #29| 3
Moderator
sothys skrev:

 

 ;P

 

 Sothys er Bridgequeen... Men hun har glemt at fortælle Kongen, at hun også er PN'er? 😂

06-05-2020 14:47 #30| 1
NanoQ skrev:

 

 Sothys er Bridgequeen... Men hun har glemt at fortælle Kongen, at hun også er PN'er?

 

 sothys er en stave plade der ikke kan skrive konen :P

06-05-2020 15:31 #31| 0

Jeg køber sjældent andre skæreoste end dem fra supermarkedet. De to, jeg fortrinsvis lægger i kurven, er Klovborg mellemlagret og Mammen ditto. De skuffer aldrig.

06-05-2020 17:18 #32| 0
Snack1606 skrev:

Them mellemlaget er det du søger

 

 Havde netop lige googlet mig frem til den her, da jeg plejede at få den hos bageren på rundstykken som barn(Efterhånden en sjat år siden). 

Perfekt stærk til en lækker morgenbolle, uden at være meget for folk som kan lide andet end luftost som du kalder det :-) 

06-05-2020 19:03 #33| 3

Øko-ost fra Thiese - den grønne. Min favorit selvom jeg synes alle skæreoste bliver flade af køleskab.

 

Min favorit ostemad:

 

Smørristet rugbrød, gorgonzola, æggeblomme, rå rødløg i gode mængder.

06-05-2020 19:18 #34| 0
prangstar skrev:

Øko-ost fra Thiese - den grønne. Min favorit selvom jeg synes alle skæreoste bliver flade af køleskab.

 

Min favorit ostemad:

 

Smørristet rugbrød, gorgonzola, æggeblomme, rå rødløg i gode mængder.

 

 Den skal jeg prøve den der! 


Mon en danablu kan erstatte gorgonzola, så behøver jeg ikke handle 😉

06-05-2020 19:21 #35| 1

"Den stærke fra hylden", det hedder den faktisk, hos "Ostemanden fra Vindblæs". Lad den gerne ligge 2-4 uger eller mere før du spiser den. 

 

PS, de leverer over hele landet med GLS, hvis ikke lige du kommer på de kanter.

 

Redigeret af SVFA_DK d. 06-05-2020 19:27
06-05-2020 20:09 #36| 0

Nogen der husker en ost som vist en en jætteblok eller noget i den stil. Husker den fra da jeg var barn, for ca 40 år siden. Meget anderledes ost, og håber at den stadig findes, måske under et andet navn. Hvid ost i en firkantet blok.

06-05-2020 20:44 #37| 0
grovfil skrev:

 

 Den skal jeg prøve den der! 

 

Mon en danablu kan erstatte gorgonzola, så behøver jeg ikke handle

 

 Det tør jeg ikke svare op. Gorgonzolaen skal have stuetemperatur og være dejlig blød. 

06-05-2020 21:05 #38| 0
prangstar skrev:

 

 Det tør jeg ikke svare op. Gorgonzolaen skal have stuetemperatur og være dejlig blød. 

 

 Det fungerede fint, supplerede med lidt marmelade og oliven på siden, almindelige løg fungerede også, dog tror jeg mere på dine rødløg, det blev lige i overkanten.. 

06-05-2020 21:23 #39| 0

Du har en oste forretning i Valby, som er Valbys ældste butik og som folk kommer langvejs fra, for at handle i.
Gå du bare derover og beskriv hvad du have og de leverer hver gang.
Snup lige en pølse/oste tapas med hjem også, den gpr du heller ikke galt i byen med, matcher lige noget vin og brød/kiks og du er i himlen.
Du kan såmænd også købe isen til dessert, da de også har isbaren ved siden af, og skulle den være lukket, så har de dem også i fryseren i oste butikken. 😊😊
Det bliver ikke bedre og nemmere. 🍺🍺

06-05-2020 21:43 #40| 0
Repsak skrev:

 

 og portvinssky!

 

 Og et penselstrø af englebelagt Attilus kaviar smukt strøget med et pocheret æg.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar