Ide til 40 års fødselsdags mad

#1| 0

Hej

Jeg bliver 40 år til sommer og skal selvfølgelig holde en god stor fest for familien. Jeg kunne dog godt tænke mig noget anderledes mht. maden men ved ikke lige hvordan.

Jeg har tidligere prøvet:

hyre en pølsevogn
pandekage til forret, hovedret og dessert, smager bedre end det lyder
sushi
helstegt pattegris

Er der nogen af jer der kender til eller har prøvet noget mad på en eller anden måde som kan anbefales, gerne nogen man kan hyre til at lave maden ?

Fødselsdagen holdes omkring Århus :-)

16-04-2014 17:23 #2| 0

Noget grill er vel oplagt i den årstid?
Pulledpork?
Pizza hvor de selv "designer" pizzaen?
Begge er nemme at gå til og kræver ikke alverdens tid.

16-04-2014 17:33 #3| 1
Moderator

Pulled pork er overhyped.. Så hellere pulled lamb.

Mad fra Smag i Ebeltoft kan varmt anbefales.

Eller hvad med at gå helt retro. Rejecocktail, skinkestang og bananasplit.

16-04-2014 18:36 #4| 0

Havde tænkt mig at foreslå samme 3-retters som NanoQ :)

16-04-2014 18:45 #5| 0
www.spansk-smag.dk/Paella.php

Kender ham ikke så kan ikke give nogen anbefaling, men det er da en mulighed :)
16-04-2014 18:55 #6| 0
lomanto.dk/fest/

Italiensk - I kan få kokken ud og lave maden. Masser af muligheder her også :)
Redigeret af Grev_michal d. 16-04-2014 18:56
16-04-2014 19:52 #7| 0

Hej casm

Sommeren indbyder jo om nogen årstid til at lave "udendørs mad". Helstegt pattegris med diverse tilbehør havde været et easy call hvis du ikke havde lavet det før. Alternativt kunne du måske arrangere helstegt vildsvin. Jeg kender intet til det men en hurtig google søgning viser at det er en mulighed.

Ellers vil jeg foreslå en grillbuffet. Store dejlige røde steaks af entrecote, kylling filet, noget gris af en art, evt. mørbrad på grillspyd og så selvfølgelig pølser. Masser af pølser. Jeg vil foreslå en god krydret oksepølse til hoved retten og så kan du evt. købe en ordentlig spandfuld med stadion kæppe og tænde op i grillen igen til skrub af mads tid. Det er jo kun fantasien der sætter grænsen. Og pengepungen. Som tilbehør skal der selvfølgelig være 2 slags salat, 2 slags kartoffel, 2 slags flute, evt. 2 slags pasta salat, diverse dressing etc. og en ordentlig tønde med god sovs. På denne måde får gæsterne selv mulighed for at kombinere deres menu og der er både noget for børn og voksne og enhver smag. Du kan evt. alliere dig med den bedste grillmester i familien. Som dessert kunne du bestille isbilen til at komme forbi. Hvis man kan det!?

Det er "alt for omega" at du bruger gode råvarer. Specielt hvad angår kødet. Jeg ville personligt købe det hos en anerkendt gårdbutik eller slagter der levere varen hver gang.

Det er oplagt at invitere gæsterne til en gang om eftermiddagen til lidt udendørs aktiviteter. En lille ølsmagning for herrerne kunne være en god mulighed. Det er generelt svært at komme med nogle reelle forslag når vi ikke kender mere til familie sammensætningen, budget osv.

Held og lykke med det

16-04-2014 19:55 #8| 1
NanoQ skrev:
Pulled pork er overhyped.. Så hellere pulled lamb.

Mad fra Smag i Ebeltoft kan varmt anbefales.

Eller hvad med at gå helt retro. Rejecocktail, skinkestang og bananasplit.


lol, måtte google mig frem til hvad det var, men hvis det er et seriøst bud på festmad, så tror jeg fanden, der er nogen der kalder mig madsnob... det lyder som en pizzariaudgave af beef wellington...
16-04-2014 20:01 #9| 0

Jeg har altid været glad for Østergaards Gryder
men jeg kender også kokken:)


Edit: Link rettet.



Redigeret af Mr.8000 d. 16-04-2014 20:03
16-04-2014 20:23 #10| 0
Mr.8000 skrev:
Jeg har altid været glad for Østergaards Gryder
men jeg kender også kokken:)


Så kan jeg se vi har en fællesbekendt - omend det kun er perifert og jeg faktisk ikke anede hvad hans sted hed.

Men til OP:

Du kan jo evt. køre et eller andet tidsaldertema, og undersøge hvad der var hips i 1950erne, 1960erne eller f.eks. længere tilbage i 1800-tallet
16-04-2014 21:00 #11| 0
Aurvandil skrev:
Mr.8000 skrev:
Jeg har altid været glad for Østergaards Gryder
men jeg kender også kokken:)


Så kan jeg se vi har en fællesbekendt - omend det kun er perifert og jeg faktisk ikke anede hvad hans sted hed.



Der blev jeg så lidt nysgerrig, hvor kender du ham fra? Smid evt. en pm.
16-04-2014 21:52 #12| 0
Moderator

wzup, det var stort i 1974... og pænt meget kitch. Thats why :)

16-04-2014 22:26 #13| 0

Jeg har først afviklet lignede arrangementer…
Mad-delen har jeg en absolut dygtig kammerat, som tager sig af…
Jeg har stillet cocktail bar op, med tilhørende tendere…
Seneste var en "Galla middag" med 5 retters, og martini's lidt a la 007 stil :)

Men giv, lyd hvis du har lidt ideer så skal jeg gerne komme med et tilbud :)

17-04-2014 02:34 #14| 0

kender en der laver klasse italiensk buffet for 200ish kuverten - kan varmt anbefales!

17-04-2014 13:13 #15| 0
OP

Mange tak til jer alle for de gode forslag. Jeg har virkelig fået noget god inspiration. Det kan godt være jeg kontakter nogle af jer, da I har kendskab til nogle folk kan jeg forstå.

Familie sammensætningen er alle fra 4 år og op til 70 år. Så der må godt være noget for børnene (jeg selv er ret barnlig), her synes jeg forslaget med isbilen er ret godt. Har godt nok også overvejet at lave en lille ekstra herrer frokost til alfa hannerne i familien.

Arrangement i haven er jeg også ret lun på, slå telt op og så få nogen til at komme og lave maden. Cocktail bar synes jeg også er ret godt forslag.

Endnu en gang tak for inspirationen, jeg behøver ikke flere men skriv gerne flere hvis I brænder for at det skal da prøves :-)

17-04-2014 16:32 #16| 0

Idéen med et retro-tema er god. Du er født i 1974 = Fondue.
Dejligt nemt at forberede, og alle får præcis det, som de helst vil have.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar