Hvad er vinen egentlig værd?

#1| 0

For 3 år siden, da jeg fyldte 18 fik jeg en flaske rødvin, som er fra samme årgang, og da jeg ikke er den store vinkender eller drikker, så kunne det være sjovt, hvad sådan en flaske er værd.
Det drejer sig om en: Château Tour De Lescours fra Saint-Emilion Gran Cru i Frankring og er årgang 1993

20-12-2014 01:35 #2| 0

100kr

20-12-2014 10:01 #3| 0

1000-1500 kr, hvis den har været opbevaret rigtigt

20-12-2014 11:33 #4| 1

1993 er desværre et af de dårligste bordeauxår i 1990erne, og vinen har toppet, så drik den nu eller gem flasken som en souvenir. Bud på en værdi 3-500 og den bliver ikke bedre af at blive gemt.

20-12-2014 11:35 #5| 8

1993 Bordeaux, er ikke et "gemme" år.
Ikke meget sol/tørke i høst sæsonen 93.
Burde være drukket.
Kan dog, hvis opbev. godt (mørkt og køligt) være ok.
Salgsværdi sub. 100kr. (hvem skulle satse på den ?)
Det er bedre at have affektionsværdien som er +++100kr.

Gem den til du er 50 år, åben den med venner, fortæl historien, og se så "hvem" der holdt sig bedst, dig eller vinen.
Skulle den vise sig død, så vandt du.. Er den helt fantastisk.. så vinder du også..
En Win-Win situation.. Noget gamblere godt kan arbejde med.

Gl. fra Vinsamleren.

20-12-2014 11:36 #6| 0

Bund eller bøsse.

20-12-2014 11:42 #7| 0

Klart som Spoon!

Som sidespørgsmål, kan menigmand uden et vinskab/kælder overhovedet opbevare en rødvin rigtigt?

Synes selv de par flasker jeg har forsøgt at gemme "køligt" gennem årene, næsten hver gang har det været bladr...
Gode tip? Bør man stille en lille vinreol i krybekælderen?

Disclaimeren siger så at nogle af vinene nok ikke har været gemme vine ;-)

20-12-2014 12:15 #8| 2

En rigtig "gemme" vin, 15- 20år+ , Laves som regel af store (læs dyre) producenter, og kun top årgangene har potentialet til det lange træk.
Er frugt koncentrationen høj, kan den også klare mere anti-oxidant for holdbarhed (det bitre i smagen, primært fra sten,skaller,stængler,ny fad). det ved producenten og justerer mængden af
antiox.
Disse top-vine kan slet ikke drikkes de første 10-15år ! (dog måske lige efter botteling..)
De kan ligefrem smage af skosværte (arhhh-arhh... skosværte) -Men så en dag, er alt det skarpe
forsvundet (ligger på bunden som vinsten/bundfald) og vinen er moden med helt nye smags nuancer.
Disse smage er hvad kendere går efter..
Derfor skal man starte med kostbare vine, hvis man vil have gode chancer for at vinen er top når den åbnes, efter mange år.

Redigeret af spOOn d. 20-12-2014 12:20
20-12-2014 17:08 #9| 0

Tak for svarene.
Gemmer den til en særlig lejlighed og håber den er god :)

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar